Prajitura cu branza si mac

Printeaza

Prajitura cu branza si mac din: faina, smantana, unt, bicarbonat, smantana, lapte, zahar, branza de vaci, oua, amidon, mac, lamaie.

Ingrediente:Prajitura cu branza si mac

Pentru blat:

  • 225 g făină
  • 125 g smântână
  • 150 g unt topit
  • 1/4 linguriţă bicarbonat

Pentru umplutură:

  • 250 g smântână
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 2 linguri amidon
  • 100 g mac
  • 6 felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci toate ingredien¬tele până obţii un aluat nisipos pe care-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, îl întinzi într-o tavă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc, îl acoperi cu hârtie de copt şi boabe de fasole şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10 minute.

Intre timp, pregăteşti crema. Baţi cu telul toate ingredientele, cu excepţia macului pe care-l adaugi la final. Torni crema peste blat şi dai tava din nou la cuptor aproximativ o oră şi jumătate.

Cu 20 de minute înainte ca prăjitura să fie gata, pui feliile de lămâie peste ea şi o dai din nou la cuptor. Prăjitura va fi uşor moale, dar se va întări după ce se va răci complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.