Tarta cu branza si mere

Printeaza

Tarta cu branza si mere din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, branza de vaci, gris, compot lamaie, gelatina.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 270 g făină
  • 2 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 125 g unt
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vad
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură griş
  • 100 ml compot
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 mere
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie
  • 1 plic gelatină incoloră

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi untul, iar după ce s-au omogenizat încorporezi făi­na amestecată cu praful de copt. Dai aluatul la rece aproximativ o oră.

Freci brânza cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi ouăle, unul câte unul, grişul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie, întinzi aluatul în tavă, inclusiv pe maigini, torni compoziţia de brânză şi merele feliate.

Dai tarta la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit torni gelatina preparată conform instruc­ţiunilor de pe plic, amestecată cu compotul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.