Tarta cu branza si mere
PrinteazaTarta cu branza si mere din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, branza de vaci, gris, compot lamaie, gelatina.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 270 g făină
- 2 ouă
- 5 linguri zahăr
- 125 g unt
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
- 400 g brânză de vad
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 1 lingură griş
- 100 ml compot
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 mere
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- 1 plic gelatină incoloră
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi untul, iar după ce s-au omogenizat încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Dai aluatul la rece aproximativ o oră.
Freci brânza cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi ouăle, unul câte unul, grişul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie, întinzi aluatul în tavă, inclusiv pe maigini, torni compoziţia de brânză şi merele feliate.
Dai tarta la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic, amestecată cu compotul.
Pofta buna!