Paste picante cu sparanghel

Printeaza

Paste picante cu sparanghel: sparanghel verde, sare, sunca afumata, paste, ulei de masline, usturoi, unt, piper, suc de lamaie.

Ingrediente: Paste picante cu sparanghel

  • 300 g sparanghel verde
  • sare
  • 200 g sunca putin afumata, taiata felii subtiri
  • 400 g paste late
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • piper
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Spalati sparanghelul, curatati-l, taiati-i capetele si taiati tulpina bucati de circa 3 cm lungime. Opariti-le in apa cu sare 6-8 minute, apoi lasati-le sa se scurga. Taiati sunca fasii.

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in apa cu sare.  Incingeti uleiul, curatati usturoiul si pisati-l acolo. Adaugati sparanghelul si sunca si caliti-le.

Rasturnati pastele intr-o strecuratoare, turnati apa rece peste ele si colectati putina apa de la fiert. Amestecati pastele cu untul, sunca si sparanghelul, eventual, adaugati si putina apa de la fiert.

Condimentati dupa gust cu sare, piper si suc de lamaie. Pentru ca mancarea cu paste fara sos sa fie la fel de suculenta, puteti colecta putin din apa in care au fiert pastele si sa o amestecati in mancarea finala.

Paste picante cu sparanghel

Paste_picante_cu_sparanghel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.