Paste picante cu sparanghel
PrinteazaPaste picante cu sparanghel: sparanghel verde, sare, sunca afumata, paste, ulei de masline, usturoi, unt, piper, suc de lamaie.
- 300 g sparanghel verde
- sare
- 200 g sunca putin afumata, taiata felii subtiri
- 400 g paste late
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de unt
- piper
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Spalati sparanghelul, curatati-l, taiati-i capetele si taiati tulpina bucati de circa 3 cm lungime. Opariti-le in apa cu sare 6-8 minute, apoi lasati-le sa se scurga. Taiati sunca fasii.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in apa cu sare. Incingeti uleiul, curatati usturoiul si pisati-l acolo. Adaugati sparanghelul si sunca si caliti-le.
Rasturnati pastele intr-o strecuratoare, turnati apa rece peste ele si colectati putina apa de la fiert. Amestecati pastele cu untul, sunca si sparanghelul, eventual, adaugati si putina apa de la fiert.
Condimentati dupa gust cu sare, piper si suc de lamaie. Pentru ca mancarea cu paste fara sos sa fie la fel de suculenta, puteti colecta putin din apa in care au fiert pastele si sa o amestecati in mancarea finala.
Paste picante cu sparanghel
Pofta buna!