Chakalaka (reteta africana)
PrinteazaChakalaka din: ulei, ceapa, ardei iute, ardei grasi, usturoi, rosii, curry, fasole boabe, piper, sare.
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 2 ardei iuţi
- 2 ardei graşi verzi
- 3 căţei de usturoi
- 3 roşii
- 2 linguriţe curry
- 1 conservă fasole boabe în suc de roşii
- piper
- sare
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu, adaugi ceapa tocată mărunt, ardeiul tocat fin, usturoiul tăiat în feliuţe, curry şi ardeiul gras tăiate în cubuleţe.
Amesteci încontinuu până când ardeiul s-a înmuiat. Adaugi pe urmă roşiile tăiate cubuleţe şi continui să amesteci. Când totul este bine pătruns, pui conserva de fasole, cu tot cu sos, sare şi piper după gust. Laşi pe foc până când mâncarea a scăzut.
Cine doreşte, poate adăuga ghimbir ras, 1 morcov ras, puţină varză tăiată fideluţă subţire, conopidă tocată, acestea adăugându-le când se căleşte ceapa.
Serveşti preparatul cu o friptură.
Pofta buna!