Chakalaka (reteta africana)

Printeaza

Chakalaka din: ulei, ceapa, ardei iute, ardei grasi, usturoi, rosii, curry, fasole boabe, piper, sare.

Ingrediente:Chakalaka

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuţi
  • 2 ardei graşi verzi
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii
  • 2 linguriţe curry
  • 1 conservă fasole boabe în suc de roşii
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu, adaugi ceapa tocată mărunt, ardeiul tocat fin, usturoiul tăiat în feliuţe, curry şi ardeiul gras tăiate în cubuleţe.

Amesteci încontinuu până când ardeiul s-a înmuiat. Adaugi pe urmă roşiile tă­iate cubuleţe şi continui să ames­teci. Când totul este bine pătruns, pui conserva de fasole, cu tot cu sos, sare şi piper după gust. Laşi pe foc până când mâncarea a scă­zut.

Cine doreşte, poate adăuga ghimbir ras, 1 morcov ras, puţină varză tăiată fideluţă subţire, cono­pidă tocată, acestea adăugându-le când se căleşte ceapa.

Serveşti preparatul cu o friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.