Lasagna de peste
PrinteazaLasagna de peste din: foi de lasagna, somon afumat, ardei, mozzarella, unt, patrunjel, sare, lapte, faina, nucsoara, sare, piper.
- 1 pachet cu foi de lasagna
- 500 g somon afumat
- 1 ardei gras
- 200 g mozzarella
- 1 lingură cu unt
- pătrunjel
- sare
Pentru sos:
- 50 g unt
- 300 ml lapte
- 1 lingură cu făină
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă energic făina cu untul topit, la foc mic, până obţii o cremă. Toarnă treptat laptele, ca la maioneză.
Lasă pe foc 1 -2 minute, până se leagă sosul. La final, aromatizează cu puţină nucşoară pisată şi potriveşte de sare şi piper.
Unge cu unt un vas termorezistent. Aşază un strat de foi de lasagna fierte separat, în apă cu sare.
Unge cu puţin sos, apoi aşază bucăţile de peşte. Rade deasupra mozzarella şi pune cubuleţe de ardei gras. Acoperă cu restul de foi de lasagna şi sosul rămas. Lasă la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!