Iepure cu sos de citrice
PrinteazaIepure cu sos de citrice din: carne de iepure, portocale, ceapa, sos de soia, miere, ghimbir, lamaie, ulei de masline sau de susan, usturoi, cimbru, rozmarin, sare.
- 1 kg carne de iepure
- 2 portocale
- 1 ceapă
- 4 linguri cu sos de soia (sau stridii)
- 1 linguriţă cu miere
- ghimbir
- 1 lămâie
- 4 linguri cu ulei de măsline (sau susan)
- 6 căţei de usturoi
- 2 crenguţe de cimbru
- rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Porţionează iepurele, unge-l cu puţin ulei, sărează-l şi dă-l la frigider pentru o oră.
Când s-a frăgezit carnea, rumeneşte-o puţin într-o tigaie încinsă fără ulei, apoi aranjeaz-o într-o tavă de copt.
Stoarce portocalele şi amecă zeama cu uleiul de măsline, mierea, ghimbirul ras (cam o lingură cu vârf), sosul de soia. Dă lămâia pe râzătoare, stoarce şi adaugă coaja rasă si zeama peste restul sosului.
Fierbe sosul la foc mic, cam cinci minute, toarnă-l peste bucăţile de carne şi aşază printre ele căţeii de usturoi ncurăţaţi. Presară rozmarin şi cimbru, adaugă o ceaşcă de apă, acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 30 de minute.
După 15 minute, întoarce bucăţile de carne.
Iepure cu sos de citrice
Pofta buna!