Iepure cu sos de citrice

Printeaza

Iepure cu sos de citrice din: carne de iepure, portocale, ceapa, sos de soia, miere, ghimbir, lamaie, ulei de masline sau de susan, usturoi, cimbru, rozmarin, sare.

Ingrediente:Iepure cu sos de citrice

  • 1 kg carne de iepure
  • 2 portocale
  • 1 ceapă
  • 4 linguri cu sos de soia (sau stridii)
  • 1 linguriţă cu miere
  • ghimbir
  • 1 lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline (sau susan)
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 crenguţe de cimbru
  • rozmarin
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Porţionează iepurele, unge-l cu puţin ulei, sărează-l şi dă-l la frigider pentru o oră.

Când s-a frăgezit carnea, rumeneşte-o puţin într-o tigaie încinsă fără ulei, apoi aranjeaz-o într-o tavă de copt.

Stoarce portocalele şi amecă zeama cu uleiul de măsline, mierea, ghimbirul ras (cam o lingură cu vârf), sosul de soia. Dă lămâia pe râzătoare, stoarce şi adaugă coaja rasă si zeama peste restul sosului.

Fierbe sosul la foc mic, cam cinci minute, toarnă-l peste bucăţile de carne şi aşază printre ele căţeii de usturoi ncurăţaţi. Presară rozmarin şi cimbru, adaugă o ceaşcă de apă, acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 30 de minute.

După 15 minute, întoarce bucăţile de carne.

 

Iepure cu sos de citrice

Iepure cu sos de citrice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.