Hamburger de vitel
PrinteazaHamburger de vitel din: carne de vitel, ceapa, oua, lapte, mustar, sos de hrean, sare, piper, pesmet, ketchup.
- 500 g carne de viţel tocată
- 2 cepe
- 2 albuşuri de ou
- 2 linguri cu lapte
- 1 lingurita cu muştar Dijon
- 1 linguriţă cu sos de hrean
- 1/4 linguriţă cu sare
- 1/4 linguriţă cu piper
- 1 ceaşcă cu pesmet
- 1 ceaşcă cu ketchup dulce sau picant
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune carnea tocată, adaugă albuşurile spumă, laptele, muştarul, sosul de hrean. Amestecă bine totul.
Adaugă o ceapă şi jumătate tăiată mărunt, sarea şi piperul, pesmetul, iar la final, ceşcuţa cu ketchup. Amestecă bine pentru a obţine o compoziţie omogenă. Cu mâna udă, împarte carnea în şase şi dă-i formă de hamburgeri.
Coace-i pe grătar sau în tigaia încinsă, în acest ultim caz, după ce sunt gata, pune chiftelele de hamburger pe un şervet-prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Pofta buna!