Caipirossa Cocktail
PrinteazaCaipirossa Cocktail
Bază alcoolică – Cachaga
Pahar – old fashioned
Categorie – Cachaga drinks
Decoraţiune – paie, o căpşună pe margine
Se serveste la orice oră
Ingediente:
- 5 cl Cachaca
- o jumătate de lămâie
- o linguriţă de zahăr de trestie
- 2 căpşune tăiate în bucăţele mici o
- lingură de căpşune pasate
Băutură aromată şi foarte plăcută la gust, Caipirossa trebuie consumat încet, sorbind câte o înghiţitură şi mestecând continuu în pahar pentru ca zahărul şi gheaţa să se topească.
Preparare:
Se pune jumătatea de lămâie tăiată în bucăţele mici pe fundul paharului old fashioned. După ce se toarnă zahărul de trestie peste fruct, acesta se striveşte cu un pisălog sau cu coada unei linguri lungi, specială pentru bar, pentru a obţine sucul în care se va dizolva zahărul, apoi se adaugă căpşunele pasate şi se amestecă.
Se umple paharul cu bucăţele de gheaţă, se adaugă bucăţelele de căpşună, se toarnă doza de Cachaca şi se amestecă bine. Se decorează cu paie şi cu o căpşună pe marginea paharului.