Caipirossa Cocktail

Printeaza

Caipirossa Cocktail

Calitate – alcoolicCaipirossa Cocktail

Bază alcoolică – Cachaga

Pahar – old fashioned

Categorie – Cachaga drinks

Decoraţiune – paie, o căpşună pe margine

Se serveste la orice oră

 

Ingediente:

  • 5 cl Cachaca
  • o jumătate de lămâie
  • o linguriţă de zahăr de trestie
  • 2 căpşune tăiate în bucăţele mici o
  • lingură de căpşune  pasate

 

Băutură aromată şi foarte plăcută la gust, Caipirossa trebuie consumat încet, sorbind câte o înghiţitură şi mestecând continuu în pahar pentru ca zahărul şi gheaţa să se topească.

Preparare:

Se pune jumătatea de lămâie tăiată în bucăţele mici pe fundul paharului old fashioned. După ce se toarnă zahărul de trestie peste fruct, acesta se striveşte cu un pisălog sau cu coada unei linguri lungi, specială pentru bar, pentru a obţine sucul în care se va dizolva zahărul, apoi se adaugă căpşunele pasate şi se amestecă.

Se umple paharul cu bucăţele de gheaţă, se adaugă bucăţelele de căpşună, se toarnă doza de Cachaca şi se amestecă bine. Se decorează cu paie şi cu o căpşună pe marginea paharului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.