Tort de sampanie
PrinteazaTort de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, gelatina, sampanie, frisca, fructe.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g zahăr
- sare
- 170 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
Pentru cremă:
- 15 g gelatină
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- sucul şi coaja de la 1 lămâie
- 400 ml şampanie
- 300 ml frişcă
Pentru decor:
- 250 g boabe de struguri şi alte fructe la alegere
- sucul la 1 lămâie
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se face un aluat din ouă, zahăr tos, zahăr vanilat, sare, 5 linguri apă fiebinte, făină şi praf de copt. Se coace cca 30 minute într-o formă rotundă.
Se separă ouăle. Se înmoaie gelatina în apă rece 10 min. Apoi se dizolvă la foc moale, fără să fiarbă. Gălbenuşurile se bat în bain-marie cu zahăr, suc şi coajă de lămâie.
Se înglobează şampania şi gelatina dizolvată. Se înglobează frişcă bătută.
Se taie blatul pe 3 nivele şi se asamblează cu cremă; se dă la frigider 2 ore. Fructele se dau prin suc de lămâie şi zahăr şi se aşază pe tort.
Tort de sampanie
Pofta buna!