Rețetă de Castraveți Murați în Saramură din: castraveti, apa, sare grunjoasa, otet de vin alb, usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, frunza de dafin, coriandru, seminte de chimen, frunze de visin. Castraveții murați în saramură sunt o gustare tradițională apreciată în multe culturi din întreaga lume, cu rădăcini în antichitate. Saramura, o soluție salină […]
Crap in marinada
PrinteazaCrap in marinada din: crap, otet, apa, ulei, faina, ceapa, dafin, ienibahar, piper, sare.
Ingrediente:
- 1 kg crap
- 1 ceaşcă oţet
- 1 ceaşcă apă
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 2 cepe potrivite
- 3 frunze dafin ienibahar boabe
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Crap in marinada: Cureţi, speli şi tai peştele potrivit de mare. Sărezi şi laşi peştele să stea la rece o jumătate de oră.
Usuci apoi peştele cu un şervet de hârtie, îl treci prin făină şi îl prăjeşti în uleiul încins.
Intre timp, dai într-un clocot oţetul cu apa, împreună cu sarea, ienibaharul, piperul, dafinul şi, cine doreşte, 2 cuburi de zahăr.
Pui bucăţile de crap rumenite într-un borcan, presari între straturile de peşte ceapă tăiată julien şi răstorni oţetul, care trebuie să fie rece.
Inchizi bine borcanul şi îl laşi la rece.
Pofta buna!
Somotei prăjit din: fileuri de somotei, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, lamaie. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești […]