Galuste cu bacon si varza acra
PrinteazaGaluste cu bacon si varza acra din: cartofi fainosi, ceapa, unt, bacon, varza acra, piper, amidon, oua, ceapa verde, nucsoara.
- 1 kg cartofi făinoşi
- sare
- 1 ceapă
- 3 linguri unt
- 125 g bacon
- 125 g varză acră
- piper
- 150 g amidon
- 2 ouă
- 4 codiţe de ceapă verde
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai bucăţele şi îi fierbi 25 de minute în puţină apă cu sare. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti într-o lingură de unt. Adaugi baconul tăiat cubuleţe şi îl prăjeşti la foc ceva mai iute.
Incorporezi varza acră, tăiată fâşii şi fiartă, apoi condimentezi cu sare şi piper. Scurgi cartofii fierţi, îi laşi puţin să se răcească, îi zdrobeşti şi îi frămânţi împreună cu amidonul, ouăle, untul rămas, 2-3 linguri de codiţe de ceapă verde, puţină sare şi nucşoară, până ce vei obţine un aluat neted.
Pui la foc 2 I de apă cu sare. Formezi din aluat 8 găluşte, punând în mijlocul fiecăreia circa jumătate de linguriţă de umplutură. Fierbi găluştele aproximativ 20 de minute, în apă cu sare. înainte de servire, presari peste ele rondele de codiţe de ceapă verde.
Pot fi servite ca garnitură, lângă mâncăruri cu carne sau legume la tigaie.
Pofta buna!