Galuste cu bacon si varza acra

Printeaza

Galuste cu bacon si varza acra din: cartofi fainosi, ceapa, unt, bacon, varza acra, piper, amidon, oua, ceapa verde, nucsoara.

Ingrediente:Galuste cu bacon si varza acra

  • 1 kg cartofi făinoşi
  • sare
  • 1 ceapă
  • 3 linguri unt
  • 125 g bacon
  • 125 g varză acră
  • piper
  • 150 g amidon
  • 2 ouă
  • 4 codiţe de ceapă verde
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai bucăţele şi îi fierbi 25 de mi­nute în puţină apă cu sare. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti într-o lin­gură de unt. Adaugi baconul tăiat cubuleţe şi îl prăjeşti la foc ceva mai iute.

Incorporezi varza acră, tăiată fâşii şi fiartă, apoi condimen­tezi cu sare şi piper. Scurgi cartofii fierţi, îi laşi puţin să se răcească, îi zdrobeşti şi îi frămânţi împreună cu amidonul, ouăle, untul rămas, 2-3 linguri de codiţe de ceapă verde, puţină sare şi nucşoară, până ce vei obţine un aluat neted.

Pui la foc 2 I de apă cu sare. For­mezi din aluat 8 găluşte, punând în mijlocul fiecăreia circa jumătate de linguriţă de umplutură. Fierbi găluştele aproximativ 20 de mi­nute, în apă cu sare. înainte de servire, presari peste ele ron­dele de codiţe de ceapă verde.

Pot fi servite ca garnitură, lângă mâncăruri cu carne sau legume la tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.