Cartofi la tigaie

Printeaza

Cartofi la tigaie din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Cartofi la tigaie

  • 500 g cartofi mici
  • 1 ceapă mare
  • 1 căţel de usturoi
  • 350 g roşii
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte.

Roşiile se spală, se înde­părtează cotorul, iar pulpa se taie cubuleţe. Cartofii se prăjesc bine într-o tigaie cu ulei încins, după care se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc toate ingredientele împreună.

Se adaugă în tigaie cubu­rile de roşii, apoi com­poziţia se prăjeşte la foc mic circa 25 de minute (cu capac). Se condimentează cu sare şi piper şi se ornează cu pătrun­jel. Cartofii căliţi cu roşii se pot servi ca garnitură la carne de pasăre sau la carne prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.