Cartofi la tigaie
PrinteazaCartofi la tigaie din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 500 g cartofi mici
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi
- 350 g roşii
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel tocat pentru ornat
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte.
Roşiile se spală, se îndepărtează cotorul, iar pulpa se taie cubuleţe. Cartofii se prăjesc bine într-o tigaie cu ulei încins, după care se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc toate ingredientele împreună.
Se adaugă în tigaie cuburile de roşii, apoi compoziţia se prăjeşte la foc mic circa 25 de minute (cu capac). Se condimentează cu sare şi piper şi se ornează cu pătrunjel. Cartofii căliţi cu roşii se pot servi ca garnitură la carne de pasăre sau la carne prăjită.
Pofta buna!