Reteta tocana de linte
PrinteazaReteta tocana de linte din: linte, bacon, morcov, ceapa, usturoi, vin rosu, supa, rosii, otet, patrunjel, cimbru, sare, piper.
- 200 g linte
- 200 g bacon
- un morcov
- o ceapă
- 5 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 100 ml vin roşu
- 400 ml supă de pui
- 4-5 roşii în bulion
- o linguriţă oţet balsamic
- pătrunjel
- sare
- piper
- o crenguţă cimbru
Mod de preparare:
Baconul cubuleţe se prăjeşte într-un vas şi apoi se scoate.
In grăsimea rămasă se pun ceapa tocată, morcovul ras şi usturoiul pisat. Se lasă pe foc 10 minute, se pun cimbrul şi foile de dafin şi se mai lasă 5 minute. Se toarnă vinul roşu şi se lasă să fiarbă până scade.
Se pun lintea, roşiile, supa, baconul şi, după ce ajunge la punctul de fierbere, se reduce focul şi se lasă o oră la fiert la foc mic. Se amestecă din când în când pentru a evita lipirea.
După ce lintea a fiert, se adaugă oţetul balsamic, se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul.
Reteta tocana de linte
Pofta buna!