Patatas bravas cu sos de rosii
PrinteazaPatatas bravas cu sos de rosii din: cartofi, boia, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, chili, usturoi, otet, zahar.
- 1 kg cartofi albi
- 1 linguriţă boia afumată
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
Pentru sos:
- 1 ceapă mică
- 50 ml ulei
- 400 g rosii decojite
- boia dulce afumată
- chili
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă oţet
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai în felii pe lungime sau în cuburi şi îi fierbi într-o oală fără capac, timp de 5 minute. Ii scurgi într-o sită şi îi laşi puţin să se mai răcească. Ii stropeşti cu ulei şi îi presari cu boia, sare şi piper după gust, după care amesteci uşor.
Aşezi cartofii într-un singur strat, într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 35 de minute, până când se pătrund şi prind o uşoară crustă.
Pentru sos, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti câteva minute, în uleiul încins. Adaugi roşiile mărunţite şi continui fierberea până când sosul scade. Pasezi roşiile până obţii o pastă de consistenţa smântânii, în care adaugi boia, chili, usturoiul curăţat şi zdrobit, oţetul şi zahărul, pentru a mai „tăia” din aciditate.
După ce sosul s-a răcit, îl serveşti cu cartofii calzi.
Pofta buna!