Snitele de tofu marinate
PrinteazaSnitele de tofu marinate din: sos de soia, lamaie, sare cu verdeata, piper, tofu afumat, faina, ulei.
- 4 linguri de sos de soia
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1/2 de linguriţă de sare cu verdeaţă
- 1/2 de linguriţă de piper
- 600 g tofu afumat
- 100 g făină
- linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron sosul de soia, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Se lasă tofu la scurs, după care se taie în 8 felii şi se marinează în sosul de la punctul 1. După 20 de minute, se scot feliile din marinadă şi se scurg.
Feliile de tofu se tăvălesjc apoi prin făină şi se bat puţin pentru a îndepărta excesul. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, in care se prăjesc apoi şniţelele de tofu pe ambele părţi câte 3 minute.
Se servesc cu sos de busuioc.
Pofta buna!