Supa de gris rumenit

Printeaza

Supa de gris rumenit din: gris, lapte, morcovi, pastarnac, praz, patrunjel, sare, paine.

Ingrediente:Supa de gris rumenit

  • 300g griş
  • 1 l lapte
  • 250 g morcovi
  • 250 g păstârnac
  • 100 g praz
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 250 g paine fara sare

 

Mod de preparare:

Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în  apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul, fără grăsime.

Când a devenit de culoarea caramelei, stingi cu zeamă în care au fiert legumele, amestecând repede să nu se facă cocoloaşe.

Laşi să fiarbă 10 minute după care adaugi lap­tele fierbinte, untul şi legumele şi laşi să dea într-un clocot. La masă aduci cu pătrunjel şi crutoane făcute din pâine uscată în cuptor, nu prăjită în tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.