Supa de gris rumenit
PrinteazaSupa de gris rumenit din: gris, lapte, morcovi, pastarnac, praz, patrunjel, sare, paine.
- 300g griş
- 1 l lapte
- 250 g morcovi
- 250 g păstârnac
- 100 g praz
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- 250 g paine fara sare
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul, fără grăsime.
Când a devenit de culoarea caramelei, stingi cu zeamă în care au fiert legumele, amestecând repede să nu se facă cocoloaşe.
Laşi să fiarbă 10 minute după care adaugi laptele fierbinte, untul şi legumele şi laşi să dea într-un clocot. La masă aduci cu pătrunjel şi crutoane făcute din pâine uscată în cuptor, nu prăjită în tigaie.
Pofta buna!