Placinta de pere cu nuci

Printeaza

Placinta de pere cu nuci din: faina, ou, ulei, lapte, zahar, bicarbonat, esenta de rom, zahar vanilat, pere, nuca.

Ingrediente:Placinta de pere cu nuci

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 12 linguri zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • esenţă de rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 kg pere
  • 200 g nucă

 

Mod de preparare:

Pui laptele într-o crăticioară, împreună cu uleiul şi 7 lin­guri de zahăr, la foc mic, până ce clocoteşte. Laşi compoziţia la răcit, apoi adaugi oul, esenţa de rom, bicarbonatul stins şi adaugi treptat făina. Frămânţi un aluat moale, până când nu se mai lipeşte de mâini şi îl laşi la crescut.

Cureţi perele, le dai pe răzătoarea mare, apoi adaugi 5 linguri de zahăr, 100 g nucă pisată, zahărul vanilat şi le amesteci uşor. Impărţi coca în două părţi egale. Ungi tava cu puţin ulei, apoi întinzi prima bucată de cocă şi o aşezi în tavă, peste care torni umplutura de pere şi o nivelezi.

Acoperi cu cealaltă foaie şi o lipeşti bine pe margini, să nu iasă zeama de la pere, apoi înţepi suprafaţa foii cu o scobitoare, din loc în loc. Coci plăcinta la foc potrivit 30-35 de minute, în cuptorul bine încins.

Laşi plăcinta puţin să se răcească, o ungi cu miere, apoi presari 10 g nucă pisată. O tai în forma pe care o doreşti: pătrată, triunghi, dreptunghi şi o serveşti rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.