Placinta de pere cu nuci
PrinteazaPlacinta de pere cu nuci din: faina, ou, ulei, lapte, zahar, bicarbonat, esenta de rom, zahar vanilat, pere, nuca.
- 400 g făină
- 1 ou
- 7 linguri ulei
- 7 linguri lapte
- 12 linguri zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- esenţă de rom
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 kg pere
- 200 g nucă
Mod de preparare:
Pui laptele într-o crăticioară, împreună cu uleiul şi 7 linguri de zahăr, la foc mic, până ce clocoteşte. Laşi compoziţia la răcit, apoi adaugi oul, esenţa de rom, bicarbonatul stins şi adaugi treptat făina. Frămânţi un aluat moale, până când nu se mai lipeşte de mâini şi îl laşi la crescut.
Cureţi perele, le dai pe răzătoarea mare, apoi adaugi 5 linguri de zahăr, 100 g nucă pisată, zahărul vanilat şi le amesteci uşor. Impărţi coca în două părţi egale. Ungi tava cu puţin ulei, apoi întinzi prima bucată de cocă şi o aşezi în tavă, peste care torni umplutura de pere şi o nivelezi.
Acoperi cu cealaltă foaie şi o lipeşti bine pe margini, să nu iasă zeama de la pere, apoi înţepi suprafaţa foii cu o scobitoare, din loc în loc. Coci plăcinta la foc potrivit 30-35 de minute, în cuptorul bine încins.
Laşi plăcinta puţin să se răcească, o ungi cu miere, apoi presari 10 g nucă pisată. O tai în forma pe care o doreşti: pătrată, triunghi, dreptunghi şi o serveşti rece.
Pofta buna!