Sparanghel verde cu sunca
PrinteazaSparanghel verde cu sunca din: sparanghel verde, sare, zahar, unt, sunca, patrunjel, miere, ulei, otet.
- cca. 1 kg sparanghel verde (aprox. 24 de fire)
- sare
- zahăr
- 1 lingură de unt
- 12 felii de şuncă
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri de miere de salcâm
- 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri
- 1 lingură de oţet balsamic
Mod de preparare:
Se curăţă firele de sparanghel, cojindu-se treimea inferioară. Intr-o oală mare se fierbe sparanghelul al dente în apă cu sare timp de 10-15 minute, îrnpreună cu puţin zahăr şi cu untul.
Se scoate sparanghelul din oală, se trece sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se împachetează apoi câte 2 fire într-o felie de şuncă. Rulourile se aranjează pe un platou.
Pătrunjelul, mierea, uleiul din sâmburi de strugure şi oţelul balsamic se amestecă în blender. Rulourile de sparanghel se servesc împreună cu sosul.
Pofta buna!