Sparanghel verde cu sunca

Printeaza

Sparanghel verde cu sunca din: sparanghel verde, sare, zahar, unt, sunca, patrunjel, miere, ulei, otet.

Ingrediente:Sparanghel verde cu sunca

  • cca. 1 kg sparanghel verde (aprox. 24 de fire)
  • sare
  • zahăr
  • 1 lingură de unt
  • 12 felii de şuncă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri de miere de salcâm
  • 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri
  • 1 lingură de oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Se curăţă firele de spa­ranghel, cojindu-se tre­imea inferioară. Intr-o oală mare se fierbe sparanghelul al dente în apă cu sare timp de 10-15 minute, îrnpreună cu puţin zahăr şi cu untul.

Se scoate sparanghelul din oală, se trece sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se împachetează apoi câte 2 fire într-o felie de şuncă. Rulourile se aranjează pe un platou.

Pătrunjelul, mierea, uleiul din sâmburi de strugure şi oţelul balsamic se ames­tecă în blender. Rulourile de sparanghel se servesc împreună cu sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.