Portofele cu fructe proaspete

Printeaza

Portofele cu fructe proaspete din: foietaj, fructe, ou.

Ingrediente:Portofele cu fructe proaspete

  • 450 g foietaj congelat
  • 300 g fructe proaspete amestecate (de ex. căpşuni, zmeură, coacăze, pere, kiwi, piersici)
  • 1 albuş de ou

 

Mod de preparare:

Se lasă foietajul la decongelat. Se aleg fructele, se curăţă de coajă (în funcţie de soi) şi se taie cubuleţe, respectiv se culeg bobiţele.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C). Foile de foietaj se taieîn jumătate şi seîntind pe o suprafaţă de lucru peste care s-a presărat în prealabil făină.

Albuşul se amestecă cu 1 lingură de apă, iar cu acest amestec se ung marginile foietajului. Se distribuie fructele pe foietaj (în mijloc), după care foaia se trage peste fructe, formându-se un triunghi.

Marginile se presează, se ung cu albuş, apoi portofelele se aşează pe o tavă clătită cu apă rece. La final, portofelele se coc 25 de minute la 200 °C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.