Portofele cu fructe proaspete
PrinteazaPortofele cu fructe proaspete din: foietaj, fructe, ou.
- 450 g foietaj congelat
- 300 g fructe proaspete amestecate (de ex. căpşuni, zmeură, coacăze, pere, kiwi, piersici)
- 1 albuş de ou
Mod de preparare:
Se lasă foietajul la decongelat. Se aleg fructele, se curăţă de coajă (în funcţie de soi) şi se taie cubuleţe, respectiv se culeg bobiţele.
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C). Foile de foietaj se taieîn jumătate şi seîntind pe o suprafaţă de lucru peste care s-a presărat în prealabil făină.
Albuşul se amestecă cu 1 lingură de apă, iar cu acest amestec se ung marginile foietajului. Se distribuie fructele pe foietaj (în mijloc), după care foaia se trage peste fructe, formându-se un triunghi.
Marginile se presează, se ung cu albuş, apoi portofelele se aşează pe o tavă clătită cu apă rece. La final, portofelele se coc 25 de minute la 200 °C.
Pofta buna!