Creveti cu vin de orez
PrinteazaCreveti cu vin de orez din: crevete, vin de orez, ulei, zahar, sos de stridii, fulgi de chilli.
- 20 crevete uriaşe cu tot cu cap, nedecorticate
- 200 ml vin de orez
- 6 linguri ulei vegetal
- 1 linguriţă zahăr de palmier
- 4 linguri sos de stridii
- 1 linguriţă fulgi de chili
Mod de preparare:
Se spală temeinic crevetele sub jet de apă, se scurg bine si se marinează 30 de minute în vin de orez.
Se încinge ulei în wok, se dizolvă zahărul de palmier ras, se amestecă sosul de stridii, se adaugă fulgii de chili, si se rumenesc crevetele,
Se toarnă marinada, se acoperă wokul cu un capac, iar crevetele se fierb cca 3-5 minute. Se scot crevetele din wok şi se servesc cu sos.
Creveti cu vin de orez
Pofta buna!