Tarta cu spanac si smantana

Printeaza

Tarta cu spanac si smantana din: faina, unt, oua, sare, apa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval.

Ingrediente:Tarta cu spanac si smantana

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf sare
  • 50 ml apă rece

Pentru umplutură:

  • 300 g spanac
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 200 g caşcaval tare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui făina într-un bol, faci o adâncitură în mijloc şi încorporezi untul, gălbenuşul, sarea şi apa.

Rulezi aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră si jumătate.

Pentru umplutură, speli spanacul şi-l opăreşti în apă clocotită 2-3 minute. Il scoţi pe o planşetă, îl toci, apoi îl presari cu sare si piper.

Separat, amesteci ouăle cu smântână şi cu caşcavalul ras. Păstrezi puţin caşcaval pentru a-l presăra peste tartă.

Pe o planşetă, pui puţină făină şi întinzi aluatul.

Il aşezi într-o tavă tapetată, astfel încât să acoperi şi marginile formei. Il înţepi cu o furculiţă şi-l acoperi cu umplutura.

La final, presari caşcaval ras şi dai la cuptor 20 de minute saiffiână se rumeneşte.

 

Tarta cu spanac si smantana

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]

retete

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.