Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]
Tarta cu spanac si smantana
PrinteazaTarta cu spanac si smantana din: faina, unt, oua, sare, apa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 praf sare
- 50 ml apă rece
Pentru umplutură:
- 300 g spanac
- sare
- piper
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- 200 g caşcaval tare
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui făina într-un bol, faci o adâncitură în mijloc şi încorporezi untul, gălbenuşul, sarea şi apa.
Rulezi aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră si jumătate.
Pentru umplutură, speli spanacul şi-l opăreşti în apă clocotită 2-3 minute. Il scoţi pe o planşetă, îl toci, apoi îl presari cu sare si piper.
Separat, amesteci ouăle cu smântână şi cu caşcavalul ras. Păstrezi puţin caşcaval pentru a-l presăra peste tartă.
Pe o planşetă, pui puţină făină şi întinzi aluatul.
Il aşezi într-o tavă tapetată, astfel încât să acoperi şi marginile formei. Il înţepi cu o furculiţă şi-l acoperi cu umplutura.
La final, presari caşcaval ras şi dai la cuptor 20 de minute saiffiână se rumeneşte.
Tarta cu spanac si smantana
Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos
Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]
Pofta buna!