Mozaic cu fructe si branza

Printeaza

Mozaic cu fructe si branza din: unt, zahar, faina, nuci, praf de copt, oua, smantana, branza, budinca, compot, visine, afine, fistic.

Ingrediente:Mozaic_cu_fructe_si_branza

Pentru blat:

  • 275 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g făină
  • 100 g nuci tocate
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 6 ouă
  • 50 ml smântână

Pentru umplutură:

  • 2 fiole esenţă de lămâie
  • 500 g brânză de vaci
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 conservă compot de caise (850 ml)
  • 1 borcan compot de vişine (720 ml)
  • 300 g afine
  • 25 g fistic tocat

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Frămânţi un aluat din 200 g unt, 175 g zahăr pudră, zahărul vanilat, făina, 50 g nuci, praful de copt, 3 ouă şi smântână.

Il aşezi într-o tavă unsă si îl coci 20 de minute. Scoţi şi laşi să se răcească.

Restul de unt îl amesteci împreună cu 100 g zahăr pudră şi cu esenţa de lămâie. înglobezi pe rând restul de ouă, brânza de vaci, nucile rămase şi praful de budincă. întinzi deasupra blatului copt. Laşi să se scurgă caisele şi vişinele.

Speli afinele şi le ştergi. Repartizezi uniform fructele peste compoziţia de brânză si mai coci totul 35 de minute. Lasi să să răcească.

Pudrezi cu restul de zahăr şi presari deasupra fisticul tocat. Dacă brânza de vaci e prea sfărâmicioasă, o amesteci cu suc de fructe.

Mozaic cu fructe si branza

Mozaic_cu_fructe_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.