Mozaic cu fructe si branza
PrinteazaMozaic cu fructe si branza din: unt, zahar, faina, nuci, praf de copt, oua, smantana, branza, budinca, compot, visine, afine, fistic.
Pentru blat:
- 275 g unt
- 300 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g făină
- 100 g nuci tocate
- 2 linguriţe praf de copt
- 6 ouă
- 50 ml smântână
Pentru umplutură:
- 2 fiole esenţă de lămâie
- 500 g brânză de vaci
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 conservă compot de caise (850 ml)
- 1 borcan compot de vişine (720 ml)
- 300 g afine
- 25 g fistic tocat
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Frămânţi un aluat din 200 g unt, 175 g zahăr pudră, zahărul vanilat, făina, 50 g nuci, praful de copt, 3 ouă şi smântână.
Il aşezi într-o tavă unsă si îl coci 20 de minute. Scoţi şi laşi să se răcească.
Restul de unt îl amesteci împreună cu 100 g zahăr pudră şi cu esenţa de lămâie. înglobezi pe rând restul de ouă, brânza de vaci, nucile rămase şi praful de budincă. întinzi deasupra blatului copt. Laşi să se scurgă caisele şi vişinele.
Speli afinele şi le ştergi. Repartizezi uniform fructele peste compoziţia de brânză si mai coci totul 35 de minute. Lasi să să răcească.
Pudrezi cu restul de zahăr şi presari deasupra fisticul tocat. Dacă brânza de vaci e prea sfărâmicioasă, o amesteci cu suc de fructe.
Mozaic cu fructe si branza
Pofta buna!