Clatite picante umplute cu ficat
PrinteazaClatite picante umplute cu ficat din: friptura de porc, ficat de pasare, patrunjel, ou, sare, piper.
- 200 g friptură de porc
- 200 g ficat de pasăre
- două linguri de pătrunjel tocat
- un ou
- sare
- piper măcinat
- 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt)
Mod de preparare:
Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună cu ficatul de pasăre fiert dinainte şi tocat. Amestecul se leagă cu un ou crud, se sărează şi se piperează după gust, se colorează cu verdeaţă tocată fin, compoziţie cu care apoi se vor umple clătitele.
Dintr-un ou crud, şase linguri de făină cernută proaspăt şi o cană de lapte se fac clătite într-o tigaie unsă cu ulei, se scot pe o farfurie şi se umplu cu amestecul de carne.
Clătitele se rulează şi se pun într-o formă unsă din belşug cu ulei sau cu unt. Se introduce forma în cuptor, se aprinde focul şi se lasă o jumătate de oră la foc viu. Clătitele se acoperă cu un sos alb picant sau cu sos de roşii. Se scot când s-au rumenit puţin şi se servesc fierbinţi, un vin roşu.
Poftă bună!