Clatite picante umplute cu ficat

Printeaza

Clatite picante umplute cu ficat din: friptura de porc, ficat de pasare, patrunjel, ou, sare, piper.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu ficat

  • 200 g friptură de porc
  • 200 g ficat de pasăre
  • două linguri de pătrunjel tocat
  • un ou
  • sare
  • piper mă­cinat
  • 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt)

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună cu ficatul de pasăre fiert dinainte şi tocat. Ameste­cul se leagă cu un ou crud, se sărează şi se piperează după gust, se colorează cu verdeaţă tocată fin, compoziţie cu care apoi se vor umple clătitele.

Dintr-un ou crud, şase linguri de făină cernută proas­păt şi o cană de lapte se fac clătite într-o tigaie unsă cu ulei, se scot pe o farfurie şi se umplu cu amestecul de carne.

Clătitele se rulează şi se pun într-o for­mă unsă din belşug cu ulei sau cu unt. Se introduce forma în cuptor, se aprinde focul şi se lasă o jumătate de oră la foc viu. Clătitele se acoperă cu un sos alb picant sau cu sos de roşii. Se scot când s-au rumenit puţin şi se servesc fierbinţi, un vin roşu.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.