Prăjitură cu lichior
PrinteazaPrăjitură cu lichior
Ingrediente:
- 100 g ciocolata cu lapte
Pentru blat
- 120 g unt
- 50 g ciocolată amăruie
- 7 ouă
- 150 g zahăr
- 120 g făină
- 30 gcacao
- sare
Pentru cremă:
- 8 foi de gelatină
- 450 g iaurt
- 100 g zahăr
- 60 ml lichior de migdale
- 200 ml frişca
Mod de preparare:
Bate untul cu un praf de sare şi ciocolata topită. Adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute cu zahăr şi făina amestecată cu cacaoa.
Toarnă compoziţia într-o tavă. Coace la foc potrivit, 20 de minute, între timp, amestecă iaurtul cu zahărul şi lichiorul.
Adaugă gelatina dizolvată şi când crema începe să se lege pune fişca bătută.
După ce s-a răcit, taie blatul în trei fâşii. Aşază o fâşie într-o formă de chec tapetată cu folie, apoi întinde o parte din cremă.
Deasupra continuă cu balt, cremă, blat şi din nou cremă. Rade deasupra ciocolată şi lasă la rece. Tai-o apoi în pătrate potrivite.
Prăjitură cu lichior
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu lichior