Briose cu afine (varianta)
PrinteazaBriose cu afine din: forme din hartie, faina, fulgi de ovaz, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, vanilie, unt, smantana, afine, zahar pudra,
- 12 forme din hârtie de copt
- 200 g făină
- 60 g fulgi de ovăz
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- ouă
- 180 g zahăr brun
- 3 linguriţe vanilie-Bourbon
- 150 g unt moale
- 300 g smântână
- 200 g afine
- zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Preincălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi bine făina cu fulgii de ovăz, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi ouăle, adăugaţi zahăr, zahăr vanilat, unt şi smântână, amestecând bine. înglobaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.
Spălaţi afinele-şi lăsaţi le la scurs. Inglobaţi-le cu grijă în compoziţie. Intindeţi uniform aluatul in forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului, până devine auriu.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele să stea 5 minute în tavă, apoi scoateţi-le şi decoraţi-le cu zahăr pudră.
Serviţi-le cât sunt calde.
Pofta buna!