Briose cu afine (varianta)

Printeaza

Briose cu afine din: forme din hartie, faina, fulgi de ovaz, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, vanilie, unt, smantana, afine, zahar pudra,

Ingrediente:Briose cu afine

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 200 g făină
  • 60 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • ouă
  • 180 g zahăr brun
  • 3 linguriţe vanilie-Bourbon
  • 150 g unt moale
  • 300 g smântână
  • 200 g afine
  • zahăr pudră pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preincălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi bine făina cu fulgii de ovăz, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi ouăle, adăugaţi zahăr, zahăr vanilat, unt şi smântână, amestecând bine. înglobaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.

Spălaţi afinele-şi lăsaţi le la scurs. Inglobaţi-le cu grijă în compoziţie. Intindeţi uniform aluatul in forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului, până devine auriu.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele să stea 5 minute în tavă, apoi scoateţi-le şi decoraţi-le cu zahăr pudră.

Serviţi-le cât sunt calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.