Briose fistichii
PrinteazaBriose fistichii din: unt, faina, praf de copt, cacao, zahar, ciocolata alba, ciocolata amaruie, ou, smantana, lapte, ulei, mascarpone, lichior de oua, fistic, cacao.
- unt pentru forme
- 300 g făină
- 3/4 linguri praf de copt
- 1 1/2 linguri pudră de cacao
- 75 g zahăr brun
- 125 g ciocolată albă
- 125 g ciocolată amăruie
- 1 ou
- 150 g smântână
- 75 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 200 g mascarpone
- cca 4 linguri lichior de ouă
- 4 linguri fistic tăiat
- 2 linguri zahăr brun
- pudră de cacao pentru presărat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, pudră de cacao şi zahăr. Mărunţiţi ciocolata şi adăugaţi-o.
Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi compoziţia de făină şi frământaţi până devine un aluat păstos.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsati-l cca 20 de minute la copt pe raftul din mij loc al cuptorului.
După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brio¬şele încă cca 5 minute in forme.
Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.
Amestecaţi crema mascarpone cu lichior de ouă, fistic şi zahăr. Umpleţi brioşele reci cu cremă.
Creaţi floricele din cremă deasupra şi decoraţi totul cu cacao si fistic.
Briose fistichii
Pofta buna!