Briose fistichii

Printeaza

Briose fistichii din: unt, faina, praf de copt, cacao, zahar, ciocolata alba, ciocolata amaruie, ou, smantana, lapte, ulei, mascarpone, lichior de oua, fistic, cacao.

 

Ingrediente:Briose fistichii

  • unt pentru forme
  • 300 g făină
  • 3/4 linguri praf de copt
  • 1 1/2 linguri pudră de cacao
  • 75 g zahăr brun
  • 125 g ciocolată albă
  • 125 g ciocolată amăruie
  • 1 ou
  • 150 g smântână
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 200 g mascarpone
  • cca 4 linguri lichior de ouă
  • 4 linguri fistic tăiat
  • 2 linguri zahăr brun
  • pudră de cacao pentru presărat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, pudră de cacao şi zahăr. Mărunţiţi ciocolata şi adăugaţi-o.

Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi compoziţia de făină şi frământaţi până devine un aluat păstos.

Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsati-l cca 20 de minute la copt pe raftul din mij loc al cuptorului.

După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brio¬şele încă cca 5 minute in forme.

Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.

Amestecaţi crema mascarpone cu lichior de ouă, fistic şi zahăr. Umpleţi brioşele reci cu cremă.

Creaţi floricele din cremă deasupra şi decoraţi totul cu cacao si fistic.

 

Briose fistichii

Briose fistichii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.