Homar marinat

Printeaza

Homar marinat din: fond de peste, lamaie, dafin, cimbru, patrunjel, ceapa, piper, homar, ulei, zeama de lamaie, sare, creson.

Ingrediente:

  • 150 ml fond de peşte (gata preparat)
  • 2 felii de lămâie
  • 1 frunză de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • câteva boabe de piper
  • 1 homar de cca 1 kg
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • creson pentru servit

 

Mod de preparare:

Fondul peşte se toarnă într-o oală împreună cu 750 ml de apă. Se adaugă feliile de lămâie, frunza de dafin şi verdeaţa spălată.

Ceapa se curăţă, se taie în sferturi şi se pune şi ea în oală. Amestecul se dă în clocot şi se presară deasupra câteva boabe de piper sfărâmate.

Homarul se cufundă în zeamă şi se clocoteşte la foc mic circa 20 de minute.

Pentru dressing se amestecă bine uleiul de măsline cu zeama de lămâie, apoi se asezonează cu sare şi cu piper.

Homarul se lasă la răcit, se îndepărtează coaja, iar carnea se taie bucăţi mici.

Se scoate şi carnea din cleşti şi se taie mărunt. Se aranjează pe farfurii şi se picură pe deasupra dressingul. Homarul se serveşte presărat cu creson.

Homar marinat

Homar_marinat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.