Homar marinat
PrinteazaHomar marinat din: fond de peste, lamaie, dafin, cimbru, patrunjel, ceapa, piper, homar, ulei, zeama de lamaie, sare, creson.
Ingrediente:
- 150 ml fond de peşte (gata preparat)
- 2 felii de lămâie
- 1 frunză de dafin
- 1 fir de cimbru
- 1 fir de pătrunjel
- 1 ceapă
- câteva boabe de piper
- 1 homar de cca 1 kg
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- creson pentru servit
Mod de preparare:
Fondul peşte se toarnă într-o oală împreună cu 750 ml de apă. Se adaugă feliile de lămâie, frunza de dafin şi verdeaţa spălată.
Ceapa se curăţă, se taie în sferturi şi se pune şi ea în oală. Amestecul se dă în clocot şi se presară deasupra câteva boabe de piper sfărâmate.
Homarul se cufundă în zeamă şi se clocoteşte la foc mic circa 20 de minute.
Pentru dressing se amestecă bine uleiul de măsline cu zeama de lămâie, apoi se asezonează cu sare şi cu piper.
Homarul se lasă la răcit, se îndepărtează coaja, iar carnea se taie bucăţi mici.
Se scoate şi carnea din cleşti şi se taie mărunt. Se aranjează pe farfurii şi se picură pe deasupra dressingul. Homarul se serveşte presărat cu creson.
Homar marinat
Pofta buna!