Paine catalana
PrinteazaPaine catalana din: ulei de masline, usturoi, paine, rosii.
- 5 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 4 căţei de usturoi
- 4 felii de pâine ţărănească de cca 2 cm grosime
- 1-2 roşii foarte coapte
Mod de preparare:
Uleiul de măsline presat la rece se toarnă într-un vas mic. Se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit.
Feliile de pâine se prăjesc pe rând într-o tigaie cu ulei încins de măsline si usturoi. Când sunt gata, se scot din ulei, se lasă să se răcească puţin şi se ung cu ulei cu usturoi.
Roşiile foarte coapte se spală, se şterg de apă şi se taie în jumătăţi. Pâinea se freacă bine cu jumătăţile de roşii şi se serveşte împreună cu acestea.
Paine catalana
Pofta buna!