Bulete prajite de branza
PrinteazaBulete prajite de branza din: ulei de masline, albus, verdeata, branza, paine, sare, piper, boia, cimbru.
- ulei de măsline
- 2 albuşuri
- 5 fire de verdeaţă, de ex. pătrunjel, arpagic verde
- 120 g brânză Manchego
- 75 g firmituri de pâine proaspete
- sare
- piper
- boia
- fire de cimbru pentru ornat
Mod de preparare:
Uleiul de măsline se încinge la 180 °C. Intre timp se bat albuşurile într-o spumă nu foarte tare.
Verdeaţa se spală şi se scutură de apă, apoi se toacă mărunt. Brânza se rade pe răzătoarea mică şi se înglobează cu grijă în albuşurile bătute, împreună cu firimiturile de pâine şi cu verdeaţa tocată.
Amestecul se asezonează cu sare, cu piper şi cu boia.
Cu ajutorul a două linguriţe se formează bulete de mărimea unei nuci. Se pun imediat în ulei de măsline şi se prăjesc aproximativ 3 minute, până devin aurii.
Se scot din ulei, se scurg pe prosoape de hârtie şi se servesc ornate cu cimbru.
Bulete prajite de branza
Pofta buna!