Bulete prajite de branza

Printeaza

Bulete prajite de branza din: ulei de masline, albus, verdeata, branza, paine, sare, piper, boia, cimbru.

Ingrediente:Bulete_prajite_de_branza

  • ulei de măsline
  • 2 albuşuri
  • 5 fire de verdeaţă, de ex. pătrunjel, arpagic verde
  • 120 g brânză Manchego
  • 75 g firmituri de pâine proaspete
  • sare
  • piper
  • boia
  • fire de cimbru pentru ornat

 

Mod de preparare:

Uleiul de măsline se încinge la 180 °C. Intre timp se bat albuşurile într-o spumă nu foarte tare.

Verdeaţa se spală şi se scutură de apă, apoi se toacă mărunt. Brânza se rade pe răzătoarea mică şi se înglobează cu grijă în albuşurile bătute, împreună cu firimiturile de pâine şi cu verdeaţa tocată.

Amestecul se asezonează cu sare, cu piper şi cu boia.

Cu ajutorul a două linguriţe se formează bulete de mărimea unei nuci. Se pun imediat în ulei de măsline şi se prăjesc aproximativ 3 minute, până devin aurii.

Se scot din ulei, se scurg pe prosoape de hârtie şi se servesc ornate cu cimbru.

Bulete prajite de branza

Bulete_prajite_de_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.