Briose cu rom si cocos
PrinteazaBriose cu rom si cocos din: unt, kiwi, faina, fulgi de cocos, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei, smantana, rom, Raffaello, budinca, cacao.
Ingrediente:
- unt pentru forme
- 5 kiwi
- 200 g făină
- 50 g fulgi de cocos
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 80 ml ulei de floarea-soarelui
- 250 g smântână
- 2 linguri de rom
- 24 de Raffaello
- budincă mocca (produs gata preparat) şi cacao pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe şi puneţi-o în frigider.
Curăţaţi kiwi şi tăiaţi în bucăţele mici. Amestecaţi făina cu fulgi de cocos, praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Adăugaţi zahărul, uleiul, smântână şi romul şi amestecaţi bine.
Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.
Inglobaţi cu grijă cubuleţele de kiwi. Puneţi jumătate din cantitatea de aluat în forme, puneţi câte un Raffaello deasupra şi acoperiţi cu restul de aluat.
Lăsaţi 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului, scoateţi-le şi mai lăsaţi-le să stea 5 minute în forme.
Decoraţi cu budincă mocca, Raffaello şi cacao pudră.
Pofta buna!