Frittata de avocado cu ouă din: avocado, oua, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic. Avocado este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și omega-3. De asemenea, avocado conține fibre, vitaminele K, C, E și complexul B, […]
Reteta zilei: Frittata cu sparanghel
PrinteazaFrittata cu sparanghel din: sparanghel, apa, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii uscate, branza de capra, oua, ceapa rosie.
Ingrediente:
- 500gr sparanghel, tăiat bucăți
- 1 cană cu apă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 4 ciuperci, feliate
- 1 lingura rosii uscate, în ulei
- 1/4 ceasca branza de capra maruntita
- 4 oua, ușor bătute
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță de piper negru
- ceapa rosie taiata felii
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Se adaugă o cană de apă și sare intr-o tigaie si opariti sparanghelul. Transferati in baie de gheata.
Se usucă sparanghelul cu prosoape de hârtie și se transfera intr-un castron mic si se pastreaza deoparte.
Se toarnă apa din tigaie și se usucă.
Se adaugă ulei de măsline si incalziti, adaugati apoi ciupercile si gatiti 3-4 minute.
Adaugati ciupercile peste sparanghel si amestecati pentru a se combina.
Bateti oualele cu sare si piper.
Se stropeste tigaia cu ulei si se adauga ouăle.
Se presara amestecul de sparanghel si ciuperci uniform peste ouă.
Se presară roșiile și brânza de capră. Gatiti timp de aproximativ 2-3 minute.
Se transferă tigaia la cuptor și gatiti timp de 5-6 minute. Mariti temperatura si mai gatiti 1-2 minute.
Lăsati să se odihnească si presarati cu ceapa rosie feliata.
Taiati si serviti.
Frittata cu sparanghel
Pofta buna!
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut