Reteta zilei: Frittata cu sparanghel

Printeaza

Frittata cu sparanghel din: sparanghel, apa, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii uscate, branza de capra, oua, ceapa rosie.

 

Ingrediente: 

  • 500gr sparanghel, tăiat bucăți
  • 1 cană cu apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 4 ciuperci, feliate
  • 1 lingura rosii uscate, în ulei
  • 1/4 ceasca branza de capra maruntita
  • 4 oua, ușor bătute
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • ceapa rosie taiata felii

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Se adaugă o cană de apă și sare intr-o tigaie si opariti sparanghelul. Transferati in baie de gheata.

Se usucă sparanghelul cu prosoape de hârtie și se transfera intr-un castron mic si se pastreaza deoparte.

Frittata_cu_sparanghel
Se toarnă apa din tigaie și se usucă.

Se adaugă ulei de măsline si incalziti, adaugati apoi ciupercile si gatiti 3-4 minute.

Adaugati ciupercile peste sparanghel si amestecati pentru a se combina.

Bateti oualele cu sare si piper.

Frittata_cu_sparanghel_02
Se stropeste tigaia cu ulei si se adauga ouăle.

Se presara amestecul de sparanghel si ciuperci uniform peste ouă.

Frittata_cu_sparanghel_03

Se presară roșiile și brânza de capră. Gatiti timp de aproximativ 2-3 minute.

Se transferă tigaia la cuptor și gatiti timp de 5-6 minute. Mariti temperatura si mai gatiti 1-2 minute.

Frittata_cu_sparanghel_04
Lăsati să se odihnească si presarati cu ceapa rosie feliata.

Taiati si serviti.

Frittata_cu_sparanghel_05

 

Frittata cu sparanghel

 

Frittata_cu_sparanghel_05

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Frittata de avocado cu ouă

Frittata de avocado cu ouă din: avocado, oua, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic. Avocado este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și omega-3. De asemenea, avocado conține fibre, vitaminele K, C, E și complexul B, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.