Supa de zarzavat cu galuste de gris
PrinteazaSupa de zarzavat cu galuste de gris din: morcov, patrunjel, pastarnac, ardei, cartof, verdeata, ou, gris.
- 1 morcov
- 1/2 pătrunjel
- 1/2 pâstarnac
- 2-3 felii cartof
- 1/4 ardei gras
- verdeaţă
- 1 ou
- 30 g gris
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se spală, se taie felii subţiri sau se dă pe râzătoare şi se pune la fiert în cca 400 ml apă rece. In timpul fierberii se adaugă cartofii şi ardeiul şi se lasă pana toate sînt bine fierte.
Se strecoară supa, se adaugâ verdeaţa şi se lasă acoperită.
Găluştele se prepară în felul următor : se bate oul întreg cu o furculiţă, pană devine spumos, apoi i se adaugă grisul pe rand, amestecand continuu compoziţia, care trebuie să aibă o consistenţă potrivită.
Se iau cu o lingură găluştele, se pun în apa care clocoteşte şi se las să fiarbă la un foc incet, acoperite, pana îşi măresc volumul, devin pufoase şi sunt pătrunse şi în interior.
Cand sunt gata, se strecoară şi se pun în supa clocotită.
Pofta buna!